Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti česnakai prieskoniuose
Vasarą daugelis šeimininkių klausia savęs: kaip namuose marinuoti česnakus stiklainiuose? Paruošti skanų preparatą žiemai galima naudojant ir sveikas česnako galvutes, ir skilteles. Svarbiausia, kad daržovės augalas būtų jaunas. Marinatas paprastai gaminamas acto pagrindu, pridedant žolelių ir prieskonių. Yra du paruošimo būdai: karštas ir šaltas. Pirmasis yra greitasis. Marinuotų česnakų receptas žiemai nesukels sunkumų, jei laikysitės proporcijų ir žingsnis po žingsnio vykdysite nurodymus.
Žingsnis 1
Pripildykite stiklainius. Į sterilizuotų stiklainių dugną įdėkite krapų ir petražolių. Iki pat kaklelio pripildykite česnako skiltelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrymą. Užvirinkite vandenį, sudėkite lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius, džiovintus čiobrelius, imbierą. Druską ir supilkite cukrų. Supilkite actą. Virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite česnakus. Į stiklainius supilkite sūrymą, uždarykite užsukamais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti. Tada laikykite vėsioje ir sausoje vietoje.
Kategorijos