Gruziniški marinuoti česnakai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Gruziniški marinuoti česnakai

Gruziniški marinuoti česnakai - tai receptas, nereikalaujantis ypatingų kulinarinių įgūdžių. Tačiau užkandis bus visiškai paruoštas tik po 2 savaičių. Patiekalą galima patiekti vieną arba naudoti kaip mėsos ar žuvies sudedamąją dalį. Geriau marinuoti ką tik iškastą šakniavaisį, jis turi daugiausia naudingų medžiagų. Prinokęs česnakas turi matinę ir sausą luobelę. Jauni česnakai yra švelnesnio skonio. Be to, marinuojant galima beveik visiškai atsikratyti būdingo česnakų kvapo, išsaugoma didžioji dalis vitaminų.
Gaminimo laikas
20190 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gruziniški marinuoti česnakai Žingsnis 1
Česnaką pasūdykite. Česnakų galvutes kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį, nusausinkite ant sietelio ir paskleiskite ant lygaus paviršiaus. Stipriai pagardinkite druska. Palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Gruziniški marinuoti česnakai Žingsnis 2
Kol česnakai atvės, paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį ir actą, suberkite cukrų ir maišykite, kol kristalai ištirps.

Žingsnis 3

Gruziniški marinuoti česnakai Žingsnis 3
Užpildykite stiklainius produktais ir nusiųskite česnakus marinuotis. Į stiklainius sluoksniais sudėkite česnakus ir estragonus. Užpildykite stiklainius marinatu, uždarykite dangteliais ir palikite vėsioje sausoje vietoje 14 dienų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos