Publikavimo data: 2024-05-25
Gruziniški marinuoti česnakai
Gruziniški marinuoti česnakai - tai receptas, nereikalaujantis ypatingų kulinarinių įgūdžių. Tačiau užkandis bus visiškai paruoštas tik po 2 savaičių. Patiekalą galima patiekti vieną arba naudoti kaip mėsos ar žuvies sudedamąją dalį. Geriau marinuoti ką tik iškastą šakniavaisį, jis turi daugiausia naudingų medžiagų. Prinokęs česnakas turi matinę ir sausą luobelę. Jauni česnakai yra švelnesnio skonio. Be to, marinuojant galima beveik visiškai atsikratyti būdingo česnakų kvapo, išsaugoma didžioji dalis vitaminų.
Žingsnis 1
Česnaką pasūdykite. Česnakų galvutes kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį, nusausinkite ant sietelio ir paskleiskite ant lygaus paviršiaus. Stipriai pagardinkite druska. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Kol česnakai atvės, paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį ir actą, suberkite cukrų ir maišykite, kol kristalai ištirps.
Žingsnis 3
Užpildykite stiklainius produktais ir nusiųskite česnakus marinuotis. Į stiklainius sluoksniais sudėkite česnakus ir estragonus. Užpildykite stiklainius marinatu, uždarykite dangteliais ir palikite vėsioje sausoje vietoje 14 dienų.
Kategorijos