Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti česnakai be sterilizacijos
Daržovių pusgaminiai Rusijoje atsirado jau XII amžiuje. Pažymėtina, kad kitos tautos taip pat juos gamino, nors konservavimui naudojo actą. Mūsų protėviai marinavimą, rauginimą ir mirkymą naudojo be acto. Vėliau paaiškėjo, kad marinavimui ir rauginimui galima naudoti įvairius produktus. Marinuotų česnakų be sterilizacijos receptas - tai greitas būdas pasigaminti preparatą, kuris šaltą žiemą džiugins aštriu skoniu.
Žingsnis 1
Užpildykite bankus. Ant dugno padėkite krapų ir petražolių šakelių. Ant viršaus sudėkite česnako skilteles ir sandariai užpildykite stiklainį iki pat viršaus.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Puode pašildykite vandenį, įdėkite lauro lapą, pipirus ir čiobrelius. Įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto ir šiek tiek malto imbiero. Virkite 2-3 minutes, kad prieskoniai išsiskirtų sultimis ir marinatas įgautų kvapnų skonį.
Žingsnis 3
Marinuotus česnakus uždarykite stiklainiuose. Užpilkite česnakus karštu marinatu ir uždarykite stiklainius dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite kuo nors šiltu. Palaukite, kol stiklainiai atvės, ir laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos