Publikavimo data: 2024-05-20
Armėniškas imbieras
Vienas iš populiariausių žiemos patiekalų, kuriems gaminti naudojamos paprikos, žinoma, yra ajika. Armėniškoje ajika yra daug aitriųjų paprikų ir raudonųjų paprikų, suteikiančių saldų skonį ir šiek tiek sumažinančių aštrumą. Šį aštrų paprikų ir česnakų padažą galima virti su šviežiais pomidorais arba verdant tiesiog įpilti kelis šaukštus kokybiškos pomidorų pastos. Taip armėniška ajika gaunama ne tik aštri ir aštri, bet ir malonaus pomidorų skonio.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Nulupkite česnaką ir svogūną ir nuplaukite. Paprikas nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite stiebą, kotelį, sėklas ir membranas ir dar kartą nuplaukite. Nuplaukite aitriąsias paprikas, nupjaukite uodegėles, perskelkite ir išvalykite sėklas. Nuplaukite kalendras ir smulkiai supjaustykite peiliu. Džiovintas kalendrų sėklas sumalkite rankiniu malūnėliu arba kavos malūnėliu.
Žingsnis 2
Susmulkinkite ir troškinkite ingredientus. Atskiruose dubenėliuose sumalkite svogūną, česnaką, pipirus ir aštriąją papriką per mėsmalę. Gilioje didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir 5 min. pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir išmaišykite. Dar po 5 min. sudėkite paprikas ir aitriąją papriką ir 10-15 min. troškinkite, kol mišinys įgaus auksinę spalvą. Pabaigoje sudėkite pomidorų pastą, druską, kalendrą ir kalendrą. Troškinkite adžiką dar 20 minučių, kol išvirs.
Žingsnis 3
Supilkite adžiką į stiklainius. Kol armėniška ajika dar neatvėso, sudėkite ją į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Norėdami patikrinti stiklainių sandarumą, apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite atvėsti suvyniotus į šiltą rankšluostį ar antklodę.
Kategorijos