Publikavimo data: 2025-08-17
Armėniško stiliaus salotos su keptomis daržovėmis
Armėnijoje gausu įvairių daržovių, vaisių ir žolelių. Čia labai švelnus klimatas ir derlingas dirvožemis, todėl čia auga daug įvairių rūšių daržovių, ypač pomidorai, baklažanai, cukinijos ir paprikos. Iš jų gaminami įvairūs patiekalai - kofta, dolma, mišrainės, žengialov-šapeliai garsėja visame pasaulyje. Siūlome paragauti ant grotelių arba orkaitėje keptų daržovių salotų - taip jos ruošiamos tik Armėnijoje.
Žingsnis 1
Cukinijas ir baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Sumaišykite ir sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 ℃ ir kepkite daržoves 10-15 minučių, kol suminkštės. Tada sudėkite jas į salotinę ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Šias daržoves sudėkite į keptas cukinijas ir baklažanus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos