Publikavimo data: 2024-05-26
Aromatinės kiaulienos kepsnys
Kiauliena, kepta maišant, yra tradicinis kinų patiekalas - aromatinga mėsa su švelniomis daržovėmis. Kepimas maišant - tai maisto gaminimo būdas, kai ingredientai greitai apkepinami nedideliame kiekyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje. Paprastai tokiems tikslams naudojama wok keptuvė, tačiau ir įprastoje keptuvėje toks patiekalas bus ne mažiau sveikas ir skanus, o skonio paletė neabejotinai sužavės kiekvieną.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais kubeliais. Dubenyje sumaišykite sojų ir austrių padažą ir marinuokite mėsą. Palikite mėsą valandai, kad ji įsigertų padažų skonį ir aromatą.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite kopūstus. Stambiai supjaustykite papriką ir pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Morkas stambiai sutarkuokite. Susmulkinkite arba sutarkuokite česnaką ir imbierą.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą apie 5-6 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite svogūnus ir kepkite dar porą minučių. Sudėkite likusias daržoves ir maišydami kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Į daržoves ir mėsą supilkite vyną ir troškinkite, kol išgaruos alkoholis. Tada į mėsą ir daržoves supilkite sojų ir austrių padažo mišinį bei Tabasko padažą ir dar 5 min. pavirkite.
Kategorijos