Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatinga antis su medumi
Kepta antis yra tradicinis rusų patiekalas, kuris nuo seno puošia šventinį stalą. Ir visa tai dėl to, kad tinkamai iškeptas paukštis pasižymi nepamirštamu skoniu ir aromatu. Kad ir kokį variantą pasirinktumėte: įdarytą, keptą druskoje ar iš anksto marinuotą antį, patiekalas orkaitėje bus nuostabus. Paprasčiausias ir prieinamiausias receptas - antis medaus glazūroje. Jis tinka net pradedantiesiems.
Žingsnis 1
Džiovintą antį įtrinkite druska ir pipirais. Atskirame inde ištirpinkite medaus glajų, į medų įpilkite 50 ml karšto vandens ir palaukite, kol jis visiškai ištirps. Tada vieną kartą aptepkite antį sirupu, leiskite jai išdžiūti ir pakartokite procedūrą dar kartą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir įdėkite paukštį į kepimo skardą. Kad antis būtų sultingesnė ir įgautų gražią rudą plutelę, kepimo metu kelis kartus aptepkite ją tuo pačiu medaus sirupu ir kepkite apie dvi valandas.
Kategorijos