Publikavimo data: 2024-09-21
Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu
Frittata - tai omletas su daržovėmis, mėsa ir sūriu, atkeliavęs į mūsų stalus tiesiai iš itališkos virtuvės. Toks omletas yra daug sotesnis už savo analogus - klasikinį omletą ir omletą poulard. Pagal maistinę vertę jį galima lyginti su ispaniška tortilija, tačiau, žinoma, kiekvienas patiekalas turi savų privalumų ir kiekvienas savaip nuostabus. Ypač įdomus neįprastas fritatos variantas - su moliūgais ir mocarelos sūriu.
Žingsnis 1
Nuluptą moliūgą supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 190 ℃ orkaitėje 15 minučių, kad moliūgas iškeptų, bet nesuminkštėtų.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kiaušinius suplakite su pienu ir žiupsneliu druskos. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu ir sviesto aliejumi sudėkite moliūgą ir svogūną, supilkite gautą kiaušinių ir pieno mišinį ir pabarstykite smulkintais krapais. Viską kartu kepkite po dangčiu kelias minutes.
Žingsnis 3
Sutarkuokite mocarelos sūrį ir pabarstykite juo plaktus kiaušinius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Vėl uždenkite ir kepkite apie 3 minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos