Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu

Frittata - tai omletas su daržovėmis, mėsa ir sūriu, atkeliavęs į mūsų stalus tiesiai iš itališkos virtuvės. Toks omletas yra daug sotesnis už savo analogus - klasikinį omletą ir omletą poulard. Pagal maistinę vertę jį galima lyginti su ispaniška tortilija, tačiau, žinoma, kiekvienas patiekalas turi savų privalumų ir kiekvienas savaip nuostabus. Ypač įdomus neįprastas fritatos variantas - su moliūgais ir mocarelos sūriu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu Žingsnis 1
Nuluptą moliūgą supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 190 ℃ orkaitėje 15 minučių, kad moliūgas iškeptų, bet nesuminkštėtų.

Žingsnis 2

Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kiaušinius suplakite su pienu ir žiupsneliu druskos. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu ir sviesto aliejumi sudėkite moliūgą ir svogūną, supilkite gautą kiaušinių ir pieno mišinį ir pabarstykite smulkintais krapais. Viską kartu kepkite po dangčiu kelias minutes.

Žingsnis 3

Aromatinga frittata su moliūgais ir mocarelos sūriu Žingsnis 3
Sutarkuokite mocarelos sūrį ir pabarstykite juo plaktus kiaušinius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Vėl uždenkite ir kepkite apie 3 minutes, kol sūris išsilydys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos