Publikavimo data: 2024-02-04
Frittata receptas
Frittata yra gana paprastas, bet labai sotus itališkas patiekalas, dažnai gaminamas kaimuose. Sudėtis gali skirtis priklausomai nuo regiono, pavyzdžiui, neapolietiškoje frittatoje yra makaronų. Tačiau mes pagaminsime fritatą, kuri bus artima autentiškai.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir askaloninius česnakus. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, o askaloninius česnakus - plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.) ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi apkepkite askaloninius česnakus iki auksinės spalvos, tada sudėkite bulves ir kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 4
Dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Į bulves ir svogūnus suberkite smulkintas žoleles, tada supilkite kiaušinių masę ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Dėkite fritatą į įkaitintą orkaitę 3-4 minutėms, tada supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos