Publikavimo data: 2024-06-12
Cukinijų frittata
Tradicinė itališka frittata - omletas iš vištienos kiaušinių su daržovėmis ir sūriu - paprastai ruošiama su bulvėmis arba makaronais. Tačiau norėdami pagaminti ne tik skanią, bet ir sveiką fritatą, kaloringus makaronus ir bulves galite pakeisti lengvomis ir švelniomis cukinijomis. Fritata su jaunomis cukinijomis bus puošni, minkšta ir sultinga, o tarkuotas sūris, būtinas itališkam omletui, suteiks jam būdingą kreminę spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 6-7 min. pakepinkite svogūną. Tada sudėkite cukinijas ir kartu su svogūnais 7-9 min. troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir krapus. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, įpilkite pieno ir šakute išplakite iki vientisos masės. Į kiaušinių ir pieno mišinį suberkite tarkuotą sūrį, žalumynus, juoduosius pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite frittata. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Į kiaušinių ir pieno mišinį sudėkite su svogūnais pakepintas cukinijas, išmaišykite ir supilkite į kepimo indą. Kepkite fritatą 20 minučių, tada leiskite šiek tiek atvėsti ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos