Publikavimo data: 2024-10-14
Klasikinė frittata su vištienos krūtinėle ir daržovėmis
Frittata nėra labai brangus patiekalas, gaminamas iš daugeliui žmonių prieinamų produktų. Dažniausias šio omleto ingredientas yra svogūnas. Neapolio virtuvėje frittata dažnai ruošiama iš makaronų arba spagečių, taip pat dedama pomidorų, kumpio ir sūrio. Šiandien frittata sudedamosios dalys gali būti įvairios: mėsa, žuvis, daržovės, žolelės, sūris, grybai ir makaronai. Šis patiekalas taip pat labai sveikas, nes jo sudėtyje yra daug daržovių.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, įpilkite vandens ir virkite pupeles, kol suminkštės. Paruoškite keptuvę, ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir brokolius. Tada sudėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite virtas pupeles ir pipirus ir ant silpnos ugnies kepkite 5 minutes. Dubenyje susmulkinkite česnaką, išspauskite citrinos sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir supilkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išmaišykite. Kai tik jie pradės stingti, perkelkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą. Sudėkite pomidorus ir 25 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos