Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga grybų sriuba su austrėmis
Austrių grybai yra vieni maistingiausių ir skaniausių grybų. Jie ne tik skanūs, bet ir labai sveiki. Juose yra pusė visų žinomų aminorūgščių, atsakingų už imuninės sistemos palaikymą. Dar senovės Kinijoje ir Japonijoje buvo tikima, kad šių grybų valgymas padeda išgydyti daugelį ligų. Juos galima patiekti ir šaltus, ir karštus. Yra labai daug patiekalų iš šių grybų. Ir visi jie vienodai skanūs.
Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Kepkite jas keptuvėje ant silpnos ugnies penkias minutes. Nulupkite svogūną, supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite prie morkų. Padidinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite dar apie tris minutes.
Žingsnis 2
Austrių grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Toliau kepkite dešimt-penkiolika minučių. Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Dabar jau turėtumėte turėti verdančio vandens. Sudėkite į jį bulvių kubelius. Po dešimties minučių į bulvių sultinį įpilkite paruoštą keptuvę su grybais. Pagal skonį pasūdykite. Sriubą virkite apie pusvalandį. Likus dešimčiai minučių iki išjungimo, į sriubą įberkite smulkiai supjaustytų krapų ir pagal skonį papipirinkite.
Kategorijos