Publikavimo data: 2024-03-26
Klasikinė pievagrybių sriuba
Pati skaniausia grybų sriuba gaminama iš pievagrybių. Nepaisant to, kad yra nemažai šio patiekalo gaminimo receptų, klasikinis variantas yra pats paprasčiausias. Sriuba gaunasi sodri ir kvapni. Gamindami galite naudoti džiovintus, šviežius arba šaldytus pievagrybius. Norint paruošti grybų sultinį ir apkepą, reikia vadovautis nuosekliu receptu. Sriuba bus ypač skani, jei pasirinksite tinkamus grybus - tvirtos ir mėsingos struktūros, be skylučių ant kepurėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite grybų sultinį. Puode užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį sudėkite bulves ir grybus ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol daržovės verda, paruoškite sriubai skirtą mišrainę. Kepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol svogūnai taps auksinės spalvos, 5-7 minutes. Sudėkite apkepą į grybų sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar 10 minučių.
Kategorijos