Publikavimo data: 2024-03-26
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba - neįprastas receptas tiems, kurie niekada nėra bandę šių grybų. Voveraitės yra švelnaus, švelnaus, šiek tiek rūgštaus ir šiek tiek kartaus skonio. Japonai šį skonį vadina - kokumi, t. y. su ilgu ir kintančiu poskoniu burnoje. Grybų sriubą galima gaminti ir iš šviežių, ir iš šaldytų voveraičių. Pirkdami šaldytą produktą, rinkitės produktą hermetiškai uždarytoje pakuotėje. Pakuotėje esantys grybai turi būti trapūs, o ne lipnūs.
Žingsnis 1
Išvirkite voveraites. Grybus užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Tai yra, kol jie pradės nusėsti ant dugno. Nepamirškite verdant nugriebti putų.
Žingsnis 2
Sudėkite grybus ir daržoves. Į voveraičių sultinį sudėkite bulves ir toliau virkite, kol daržovės suminkštės. Į puodą sudėkite svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais. Toliau virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Užpilkite voveraičių sriubą sviestu.
Kategorijos