Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže

Jei mėgstate vištienos filė ir pavargote nuo įprastų jos gaminimo būdų. O kepant orkaitėje gaunasi sausa ir kieta mėsa, pabandykite ją prieš tai pamarinuoti pomidorų pastoje. Joje yra daug rūgščių, todėl filė gaunasi labai minkšta ir sultinga. Galite dėti absoliučiai visų mėgstamų prieskonių ir džiovintų žolelių.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite pomidorų pastą, supilkite augalinį aliejų, papriką, baziliką, muskatą ir druską. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže Žingsnis 2
Paruoštą vištienos krūtinėlę aptepkite padažu ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Kuo ilgiau ji marinuosis, tuo minkštesnis ir skanesnis bus paruoštas patiekalas. Jei turite laiko, įdėkite į šaldytuvą per naktį.

Žingsnis 3

Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite filė, kol iškeps, t. y. maždaug valandą. Jei norite patikrinti, ar filė jau paruošta, pradurkite ją šakute, jei ji lengvai įsminga į mėsingiausią dalį, galite išjungti orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos