Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatinga ir švelni vištienos krūtinėlė pomidorų padaže
Jei mėgstate vištienos filė ir pavargote nuo įprastų jos gaminimo būdų. O kepant orkaitėje gaunasi sausa ir kieta mėsa, pabandykite ją prieš tai pamarinuoti pomidorų pastoje. Joje yra daug rūgščių, todėl filė gaunasi labai minkšta ir sultinga. Galite dėti absoliučiai visų mėgstamų prieskonių ir džiovintų žolelių.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite pomidorų pastą, supilkite augalinį aliejų, papriką, baziliką, muskatą ir druską. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoštą vištienos krūtinėlę aptepkite padažu ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Kuo ilgiau ji marinuosis, tuo minkštesnis ir skanesnis bus paruoštas patiekalas. Jei turite laiko, įdėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite filė, kol iškeps, t. y. maždaug valandą. Jei norite patikrinti, ar filė jau paruošta, pradurkite ją šakute, jei ji lengvai įsminga į mėsingiausią dalį, galite išjungti orkaitę.
Kategorijos