Publikavimo data: 2023-12-25
Vištienos blauzdelės medaus ir garstyčių glazūroje receptas
Vištiena yra populiarus produktas dėl palyginti nedidelės kainos ir subtilaus skonio. Be to, vištiena nėra tokia riebi kaip kiauliena ar jautiena. Todėl jei susidūrėte su klausimu: "Ką gaminti vakarienei?", - tuomet imkite vištienos blauzdeles ir pagaminkite jas pagal šį receptą. Blauzdelės gaunasi pikantiškos ir šiek tiek saldžios pagal skonį, su gražia glazūruota plutele. Juos paruošti labai paprasta: užpilkite blauzdas marinatu ir siųskite į orkaitę.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Išmatuokite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite apelsiną ir nupjaukite skiltelę. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite garstyčias, sojų padažą, kečupą ir medų.
Žingsnis 3
Į marinatą įpilkite augalinio aliejaus ir apelsinų sulčių. Gerai išmaišykite. Kad marinatas būtų vientisesnis, naudokite panardinamąjį maišytuvą.
Žingsnis 4
Perpjaukite česnako galvutę horizontaliai per pusę ir suberkite ją į marinatą.Jei nenorite naudoti visos česnako galvutės, susmulkinkite arba išspauskite 3-4 skilteles ir suberkite į marinatą.
Žingsnis 5
Vištienos blauzdas užpilkite marinatu ir kepkite orkaitėje 45 minutes. Kepimo metu vieną kartą apverskite blauzdas ir užpilkite jas marinatu. Kad vištiena būtų skanesnė, prieš kepdami palikite ją 1 valandą marinate. Marinuotą vištieną uždenkite maistine plėvele arba įdėkite į maišelį su marinatu.
Žingsnis 6
Vištienos blauzdelės medaus ir garstyčių glazūroje paruoštos.
Žingsnis 7
Patiekite blauzdeles papuoštas sezamo sėklomis, žolelėmis ir vyšniniais pomidoriukais. Mėgaukitės.
Kategorijos