Publikavimo data: 2025-08-16
Aromatinga jautiena su grybais ir salierais raudonajame vyne
Nepaisant to, kad jautiena kepama su daugybe ingredientų, patiekalas yra vertas vargo. Pasirodo, kad jo skoniai ir aromatai subalansuoti, o kiekvienas komponentas papildo vienas kitą - grybai, raudonasis vynas, salierai, džiovintos žolelės, česnakai, pomidorų padažas. Nenuostabu, kad galutinis rezultatas - neįtikėtinai rafinuotas ir rafinuotas patiekalas, patiektas ant stalo. Nors recepte reikalaujama kelių gaminimo procesų, jie yra bendri.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas ir salierus - plonomis juostelėmis. Didelius pievagrybius supjaustykite į 4 dalis, mažus - per pusę.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite svogūną, morką ir salierą. Maišydami kepkite 3 minutes. Tada sudėkite grybus ir kepkite dar 2 min.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, 5-6 minutes pakepinkite kitoje keptuvėje su šaukštu aliejaus ir perkelkite į keptuvę su daržovėmis ir grybais. Supilkite vyną ir maišydami troškinkite ant didelės ugnies 8-10 min.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite pomidorų padažą, bazilikus, čiobrelius, lauro lapus, druską ir pipirus. Supilkite karštą vandenį ir suberkite smulkintas petražoles. Išmaišykite, uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 60 minučių, kol padažas taps tirštas, o mėsa minkšta. Jei reikia, pagardinkite druska.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, įpilkite šaukštą aliejaus, suberkite trintą česnaką, pagal skonį druskos ir pipirų ir išmaišykite. Sudėkite keptuvės turinį į formą, ant viršaus uždėkite bulvių plokšteles. Uždenkite folija, padarykite joje skylučių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių, be folijos - 15 minučių.
Kategorijos