Publikavimo data: 2025-08-16
Aromatinga kepta antis su česnakais
Ančių mėsa yra raudona mėsa, kurioje gausu baltymų ir geležies, o ančių riebalai suteikia jai malonaus skonio ir sultingumo. Kepant antį išgauti sultingumą ir švelnumą gana paprasta, tam nereikia jokių įmantrių metodų ir retų ingredientų. Kepkite antį su dažniausiai naudojamais prieskoniais - česnaku ir majonezu, ir rezultatas jus nudžiugins. Šis receptas patrauklus dar ir tuo, kad visus paruošiamuosius darbus galima atlikti iš anksto, o šventinę dieną tiesiog pašauti antį į orkaitę.
Žingsnis 1
Supjaustykite antį porcijomis, dar kartą nuplaukite ir palikite ant išlyginto popierinio rankšluosčio, kad vanduo nutekėtų ir gabaliukai išdžiūtų.
Žingsnis 2
Susmulkintą česnaką sumaišykite su majonezu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu iš visų pusių aptepkite anties gabalėlius, sudėkite juos į karščiui atsparų kepimo indą (stiklinį arba keraminį) ir palikite ant stalo 2 valandoms. Tada padėkite į šaldytuvą maždaug 24 valandoms.
Žingsnis 3
Po 24 valandų išimkite iš šaldytuvo ir įdėkite į šaltą orkaitę. Įjunkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepkite antį uždarame inde apie 2 valandas, periodiškai nupildydami išsiskyrusius riebalus. Pabaigoje atidarykite dangtį arba nuimkite foliją ir leiskite ančiai gerai paruduoti.
Kategorijos