Aromatinga kepta antis su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Aromatinga kepta antis su česnakais

Ančių mėsa yra raudona mėsa, kurioje gausu baltymų ir geležies, o ančių riebalai suteikia jai malonaus skonio ir sultingumo. Kepant antį išgauti sultingumą ir švelnumą gana paprasta, tam nereikia jokių įmantrių metodų ir retų ingredientų. Kepkite antį su dažniausiai naudojamais prieskoniais - česnaku ir majonezu, ir rezultatas jus nudžiugins. Šis receptas patrauklus dar ir tuo, kad visus paruošiamuosius darbus galima atlikti iš anksto, o šventinę dieną tiesiog pašauti antį į orkaitę.
Gaminimo laikas
1455 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
321 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga kepta antis su česnakais Žingsnis 1
Supjaustykite antį porcijomis, dar kartą nuplaukite ir palikite ant išlyginto popierinio rankšluosčio, kad vanduo nutekėtų ir gabaliukai išdžiūtų.

Žingsnis 2

Aromatinga kepta antis su česnakais Žingsnis 2
Susmulkintą česnaką sumaišykite su majonezu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu iš visų pusių aptepkite anties gabalėlius, sudėkite juos į karščiui atsparų kepimo indą (stiklinį arba keraminį) ir palikite ant stalo 2 valandoms. Tada padėkite į šaldytuvą maždaug 24 valandoms.

Žingsnis 3

Aromatinga kepta antis su česnakais Žingsnis 3
Po 24 valandų išimkite iš šaldytuvo ir įdėkite į šaltą orkaitę. Įjunkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepkite antį uždarame inde apie 2 valandas, periodiškai nupildydami išsiskyrusius riebalus. Pabaigoje atidarykite dangtį arba nuimkite foliją ir leiskite ančiai gerai paruduoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos