Publikavimo data: 2024-06-08
Aromatinga šoninė namų orkaitėje
Namie virta kiaulienos šoninė labai skani sumuštiniuose, užkandžiuose, salotose. Jis bus skanus net tiems, kurie pirmenybę teikia parduotuvinei šoninei. Tuo tarpu naminiai yra geresni. Jame nėra įvairių maisto priedų, o druskos kiekį jame galima reguliuoti pagal savo skonį. Apskritai šį patiekalą galima patiekti ir restorane, ir namuose, taip pat per šventines vaišes.
Žingsnis 1
Paruoškite druskos ir sausų prieskonių mišinį. Šio mišinio užteks 2 kg mėsos. Įtrinkite juo mėsą, sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą 5-7 dienoms. Kasdien mėsą apverskite.
Žingsnis 2
Išimkite šoninę iš šaldytuvo, nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 90 minučių. Periodiškai tikrinkite, ar jau iškepė: jei nėra per storas, gali iškepti anksčiau. Atvėsusią šoninę supjaustykite juostelėmis ir laikykite taip, kaip yra.
Kategorijos