Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatinga šurpa su kiauliena
Šurpa yra populiarus rytietiškas patiekalas, tačiau jis gaminamas visame pasaulyje. Šis patiekalas garsėja tuo, kad jis yra ne tik pirmasis patiekalas, bet gali būti ir antrasis patiekalas, o kartu ir garnyras. Taip pat verta paminėti, kad šurpa turi tokią ypatybę, kad joje yra daug mėsos ir gana stambiai supjaustytų daržovių. O kadangi šį patiekalą mėgsta daugelis tautų, panagrinėkime Krymo totorių naudojamą receptą.
Žingsnis 1
Kiaulienos šonkauliukus apkepkite katile su augaliniu aliejumi. Po 3 minučių sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, išmaišykite ir 5 minutes kepkite kartu su mėsa. Tada sudėkite morkas, išmaišykite ir toliau kepkite 5 minutes ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Tada į katilą sudėkite paprikas. Visus ingredientus nuolat maišykite dar 5 minutes. Į mėsą ir daržoves sudėkite stambiai supjaustytas bulves ir pomidorus ir toliau maišykite.
Žingsnis 3
Įpilkite į katilą vandens, kad apsemtų visus ingredientus. Kai katilas užvirs, suberkite prieskonius ir žoleles. Ant silpnos ugnies virkite 35 minutes. Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Išjunkite indą ir palikite, kad prisitrauktų.
Kategorijos