Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga vištiena orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais
Kepkite kvapnią vištieną su bulvėmis ir svogūnais. Mėsa bus minkšta ir skani, o keptos bulvės papildys jos skonį. Puikus receptas nustebinti svečius ar artimuosius!
Žingsnis 1
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Tada bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm apskritimais.
Žingsnis 2
Supjausčius vištieną, paruoškite marinatą. Prieskonius, išskyrus druską, sumaišykite grūstuvėje santykiu 1:1 ir gerai sutrinkite.
Žingsnis 3
Vištieną gerai pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais. Mėsą užpilkite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite jį į gabalėlius, kad išsiskirtų prieskoniai. Palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 4
Kol vištiena marinuojasi, supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir viską sudėkite ant nedidelės kepimo skardos arba anties puodo. Pirmas sluoksnis - bulvės, antras - mėsa, trečias - svogūnai, jei norite, ant viršaus galite pabarstyti kalendros.
Žingsnis 5
Dėkite į orkaitę 45 minutėms, 180 laipsnių temperatūroje. Likus 10 minučių iki kepimo ištraukite ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Gero apetito!
Kategorijos