Publikavimo data: 2024-05-26
Aromatinga vištiena su džiovintomis slyvomis ir kiviais
Internete ir spausdintuose šaltiniuose galite rasti daugybę receptų, kaip kepti vištieną keptuvėje, orkaitėje, su įvairiais garnyrais ir padažais. Ne paslaptis, kad vištiena puikiai dera su įvairiais vaisiais. Aromatinga vištiena su džiovintomis slyvomis ir kiviais neįprastame marinate, kurio pagrindą sudaro balzamiko actas ir citrinų sultys, - tai patiekalas, kuris nustebins kiekvieną, kuris jo paragaus.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite į 6 dalis. Atskirame dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis, balzaminį actą, druską ir pipirus. Vištieną įtrinkite mišiniu ir palikite valandą marinuotis.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais, kivius - kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, citriną - mažais griežinėliais, o česnaką - smulkintuvu. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite vištieną, kol taps auksinė. Iškepusią vištieną perkelkite į gilų puodą.
Žingsnis 3
Vištienos riebaluose pakepinkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės, tada sudėkite česnaką ir citriną ir perkelkite į puodą su mėsa. Įdėkite porą šakelių mėtų ir kivį. Viską troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Likus 10 minučių iki mėsos ruošimo pabaigos, sudėkite stambiai supjaustytas džiovintas slyvas.
Kategorijos