Publikavimo data: 2024-10-21
Aromatinga vištienos sriuba su vermišeliais
Vištienos sriuba laikoma ne tik sveiku, bet ir dietiniu ar net gydomuoju patiekalu. Skaidrus aromatingas sultinys, daržovės ir makaronai šį patiekalą padarys maistingą ir apetitišką. Jauniems virėjams ne visada pavyksta pagaminti skaidrų, aromatingą sultinį, tačiau tai galima lengvai išmokti, jei žinote keletą paprastų paslapčių. Pabandykite pasigaminti vištienos sriubą pagal šį receptą ir nustebsite, kaip lengva be didelių pastangų pagaminti patrauklų ir apetitą žadinantį patiekalą.
Žingsnis 1
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu ir palaukite, kol užvirs. Į verdantį vandenį įmeskite vištieną, palaukite, kol vanduo vėl užvirs, nugriebkite putas, įberkite druskos ir vėl nugriebkite putas. Po to į puodą sudėkite stambiai supjaustytus svogūną ir morką, 1 lauro lapą, stambias žolelių stiebų dalis, 3 česnako skilteles ir pipirų žirnelius. Kad sultinys būtų ryškesnės spalvos (ypač jei nusipirkote paprastą šviesią vištieną), į puodą įdėkite keletą nuplautų svogūnų lukštų. Sumažinkite ugnį, kad vanduo tik šiek tiek užvirtų, uždenkite dangčiu ir virkite 1 valandą.
Žingsnis 2
Kai vištiena bus iškepusi ir mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų, išimkite ją į lėkštę ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sultinį perkoškite ir vištieną padalykite į gabalėlius, jei reikia, išimkite kaulus ir odą. Sudėkite vištieną atgal į sultinį ir užvirinkite. Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Tuo tarpu paruoškite mišrainę - augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas. Į puodą įdėkite kepsnį ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite vermišelius ir virkite 5 minutes, kol vermišeliai bus pusiau išvirę. Baigiant virti įberkite žolelių ir smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, leiskite užvirti ir išjunkite ugnį. Leiskite sriubai išsivirti apie 10-15 minučių.
Kategorijos