Publikavimo data: 2024-02-04
Raugintų kopūstų sriuba receptas
Mintyse atsukime laiką atgal į devintąjį amžių. Tuo metu valstiečiai pradėjo auginti kopūstus, ir šis momentas sutapo su būdingo "ruginio spirito", kuris visada tvyrojo rusiškoje trobelėje, atsiradimu. Ši sriuba buvo ir valstiečių, ir bojarinų valgiaraštyje. Skirtumas buvo tik tas, kad pirmieji, skirtingai nei turtingieji, retai galėjo sau leisti mėsą ir sočią sriubą. Tačiau sriuba, ruošiama skirtingais būdais, turėjo vieną bendrą bruožą: ši sriuba nenusibosdavo, net jei ją valgydavo kasdien.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais, saliero stiebą perpjaukite per pusę. Vištienos filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Į puodą su vandeniu sudėkite vištieną, svogūnus, bulves ir salierus. Užvirkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Išimkite vištieną ir pertrinkite sultinį per sietelį.
Žingsnis 3
Užvirinkite sultinį, grąžinkite į jį vištieną, sudėkite kopūstus, druską, pipirus ir virkite 10 minučių. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir 15 minučių palikite sriubą po dangčiu.
Žingsnis 4
Paruoštą sriubą patiekite su žolelėmis ir grietine.
Kategorijos