Raugintų kopūstų sriuba receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Raugintų kopūstų sriuba receptas

Mintyse atsukime laiką atgal į devintąjį amžių. Tuo metu valstiečiai pradėjo auginti kopūstus, ir šis momentas sutapo su būdingo "ruginio spirito", kuris visada tvyrojo rusiškoje trobelėje, atsiradimu. Ši sriuba buvo ir valstiečių, ir bojarinų valgiaraštyje. Skirtumas buvo tik tas, kad pirmieji, skirtingai nei turtingieji, retai galėjo sau leisti mėsą ir sočią sriubą. Tačiau sriuba, ruošiama skirtingais būdais, turėjo vieną bendrą bruožą: ši sriuba nenusibosdavo, net jei ją valgydavo kasdien.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Salierai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.32/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raugintų kopūstų sriuba receptas Žingsnis 1
Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais, saliero stiebą perpjaukite per pusę. Vištienos filė supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Raugintų kopūstų sriuba receptas Žingsnis 2
Į puodą su vandeniu sudėkite vištieną, svogūnus, bulves ir salierus. Užvirkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Išimkite vištieną ir pertrinkite sultinį per sietelį.

Žingsnis 3

Raugintų kopūstų sriuba receptas Žingsnis 3
Užvirinkite sultinį, grąžinkite į jį vištieną, sudėkite kopūstus, druską, pipirus ir virkite 10 minučių. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir 15 minučių palikite sriubą po dangčiu.

Žingsnis 4

Raugintų kopūstų sriuba receptas Žingsnis 4
Paruoštą sriubą patiekite su žolelėmis ir grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos