Žirnių košė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Žirnių košė receptas

Žirnių sriuba pradėta virti senovės Graikijoje - prekybininkai turguose pardavinėjo karštą žirnių sriubą. Daugelyje šalių šis patiekalas laikomas tradiciniu. Vokietijoje, kur, beje, buvo išrastas vienas pirmųjų maisto koncentratų šiai sriubai, Švedijoje, kur šis patiekalas valgomas ketvirtadieniais, taip pat Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir kt.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
52 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių košė receptas Žingsnis 1
Žirnius 120 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Nulupkite ir supjaustykite daržoves bei du trečdalius vištienos. Duoną supjaustykite kubeliais ir džiovinkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinė.

Žingsnis 2

Žirnių košė receptas Žingsnis 2
Paruoštus žirnius sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Tada sudėkite supjaustytas daržoves, vištieną ir virkite dar 20 minučių, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Žirnių košė receptas Žingsnis 3
Sriubą sutrinkite trintuvu. Likusią krūtinėlę supjaustykite kubeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos