Publikavimo data: 2024-02-04
Žirnių košė receptas
Žirnių sriuba pradėta virti senovės Graikijoje - prekybininkai turguose pardavinėjo karštą žirnių sriubą. Daugelyje šalių šis patiekalas laikomas tradiciniu. Vokietijoje, kur, beje, buvo išrastas vienas pirmųjų maisto koncentratų šiai sriubai, Švedijoje, kur šis patiekalas valgomas ketvirtadieniais, taip pat Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir kt.
Žingsnis 1
Žirnius 120 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Nulupkite ir supjaustykite daržoves bei du trečdalius vištienos. Duoną supjaustykite kubeliais ir džiovinkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Paruoštus žirnius sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Tada sudėkite supjaustytas daržoves, vištieną ir virkite dar 20 minučių, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sriubą sutrinkite trintuvu. Likusią krūtinėlę supjaustykite kubeliais.
Kategorijos