Aromatinga žirnių sriuba su rūkyta dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Aromatinga žirnių sriuba su rūkyta dešra

Žirnių sriuba - tai patiekalas, kuris prieš daugelį metų buvo ruošiamas ir pardavinėjamas Atėnų gatvėse. Tais laikais tai buvo mėgstamas patiekalas. Pagal klasikinį receptą patiekalas gaminamas iš džiovintų žirnių. Tačiau visame pasaulyje yra daugybė šio patiekalo variantų. Pavyzdžiui, pasak italų, į žirnių sriubą kartu su sausu vynu įprasta dėti parmezano sūrio, o Mongolijoje į žirnių sriubą mieliau dedama grietinės ir pomidorų sulčių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga žirnių sriuba su rūkyta dešra Žingsnis 1
Išbrinkusius žirnius užpilkite vandeniu ir dėkite į puodą virti valandai. Tuo tarpu nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais arba šiaudeliais.

Žingsnis 2

Aromatinga žirnių sriuba su rūkyta dešra Žingsnis 2
Perkelkite troškintas daržoves į puodą su žirneliais. Sudėkite supjaustytas bulves. Po 7-10 minučių sudėkite griežinėliais pjaustytą dešrą ir troškinkite dar 5 minutes. Į sriubą įdėkite lauro lapą ir prieskonius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos