Publikavimo data: 2024-04-14
Turkiška sriuba su bulguru ir lęšiais
Skani bulguro ir lęšių sriuba yra tradicinis turkų virtuvės patiekalas. Jis išgarsėjo dėl ypatingo papročio Artimųjų Rytų šeimose. Apie šio patiekalo gaminimą sklando legenda "Nuotaka sriuba". "Mergina ištekėjo už jauno vyro. Pagal visas taisykles ji paliko savo namus ir išvyko į jo šeimą. Atsidūrusi toli nuo motinos, ji nusprendė paruošti jai skanią sriubą, kurios receptas skirtas jai". Į bulgurą pridėjus daržovių, pomidorų pastos ir paprikos, sriuba taps aromatingesnė!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite ne ilgiau kaip 3 minutes, kad svogūnai taptų skaidrūs. Į svogūnus suberkite pomidorų pastą ir papriką.
Žingsnis 3
Įmaišykite visus ingredientus. Kepkite dar 3 minutes
Žingsnis 4
Supilkite vandenį į puodą, įjunkite dujas. Sudėkite lęšius.
Žingsnis 5
Tada įpilkite bulguro ir vištienos sultinio, kad sriuba taptų tiršta. Kai vanduo užvirs, sumažinkite dujas, uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite keptuvės turinį į puodą. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite visus ingredientus ir virkite sriubą dar 10 minučių.
Kategorijos