Publikavimo data: 2024-04-06
Kūdikių žirnių sriuba
Klasikinė lengva žirnių sriuba ant vandens su bulvėmis, svogūnais ir morkomis, pagardinta alyvuogėmis. Daugeliui šis derinys pasirodys keistas, tačiau iš tiesų alyvuogių skonis sriuboje yra gana neutralus. Tačiau alyvuogių naudos tikrai negalima paneigti. Juk jos teigiamai veikia virškinimo sistemą. Ar galima vaikams valgyti alyvuoges ir alyvuoges? Žinoma, į vaikų mitybą reikėtų žiūrėti atsargiai. Bet štai vaikams nuo 7 metų ir paaugliams šis produktas tikrai bus naudingas!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Žingsnis 5
Užpilkite žirnius vandeniu ir pastatykite ant kaitvietės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Virkite žirnius, kartkartėmis nugriebdami putas. Kai žirniai bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite bulves.
Žingsnis 6
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite juos 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas. Daržoves 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Kai žirniai bus pusiau išvirę, į puodą sudėkite bulves. Sriubą virkite ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 8
Žirnių sriubą patiekite papuoštą smulkintais krapais. Gero apetito!
Kategorijos