Pasninko žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Pasninko žirnių sriuba

Daugelyje pasaulio šalių žirnių sriuba ruošiama įvairiomis variacijomis. Žirniai turi didelę maistinę vertę: juose gausu baltymų, vitaminų ir antioksidantų. Iš žirnių pagaminti patiekalai ilgai išlaiko sotumo jausmą, todėl žirnių sriuba yra soti ir be mėsos sultinio. Pasninko žirnių sriuba gaunasi aromatinga ir skani. Ji idealiai tinka laikantis dietos.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko žirnių sriuba Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.

Žingsnis 2

Pasninko žirnių sriuba Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Pasninko žirnių sriuba Žingsnis 3
Žirnius virkite 2-2,5 litro vandens 10 minučių po užvirimo.

Žingsnis 4

Pasninko žirnių sriuba Žingsnis 4
Sudėkite bulves į puodą ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės išvirs.

Žingsnis 5

Pasninko žirnių sriuba Žingsnis 5
Į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos