Publikavimo data: 2024-04-09
Pasninko žirnių sriuba
Daugelyje pasaulio šalių žirnių sriuba ruošiama įvairiomis variacijomis. Žirniai turi didelę maistinę vertę: juose gausu baltymų, vitaminų ir antioksidantų. Iš žirnių pagaminti patiekalai ilgai išlaiko sotumo jausmą, todėl žirnių sriuba yra soti ir be mėsos sultinio. Pasninko žirnių sriuba gaunasi aromatinga ir skani. Ji idealiai tinka laikantis dietos.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Žirnius virkite 2-2,5 litro vandens 10 minučių po užvirimo.
Žingsnis 4
Sudėkite bulves į puodą ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės išvirs.
Žingsnis 5
Į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite 5-7 minutes.
Kategorijos