Publikavimo data: 2024-01-05
Žirnių košė su kumpiu receptas
Žirnių sriuba yra daugelio žmonių mėgstamas pirmasis patiekalas. Ji gaminama iš geltonųjų skaldytų žirnių ir kepto kumpio. Kumpelis suteikia rūkytos mėsos skonį. Tokia sriuba būna labai soti, sodri ir pikantiška. Visų sudedamųjų dalių kaina yra gana nedidelė, o puodas šios sriubos gali pamaitinti visą šeimą!
Žingsnis 1
Prieš tai žirnius kelias valandas pamirkykite vėsiame vandenyje, kelis kartus pakeiskite vandenį, kol jis taps skaidrus. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išmirkytus žirnelius užpilkite vandeniu puode, pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite svogūną 2-3 minutes, kol jis pusiau apkeps. Jis turi tapti minkštas ir skaidrus. Sudėkite svogūnus į dubenį.
Žingsnis 3
Smulkiais kubeliais supjaustykite kumpį ir 3-4 minutes pakepinkite svogūnų keptuvėje.
Žingsnis 4
Tuo tarpu sudėkite virtus žirnelius į blenderio dubenį. Sudėkite pakepintą svogūną ir minkštą sviestą.
Žingsnis 5
Plakite, kol pasidarys tyrelė. Bulvių košę sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlius ir smulkiai supjaustytas petražoles. Patiekalas paruoštas!
Žingsnis 6
Žirnius geriausia patiekti gilioje lėkštėje. Vienoje lėkštės pusėje pusmėnulio forma išdėliokite kumpį. Prie sriubos galima patiekti duonos, pampuškų su česnakais arba bandelių.
Kategorijos