Publikavimo data: 2024-06-15
Aromatingas azu su bulvėmis, cukinija ir tkemali padažu
Net ir klasikinį patiekalą galima šiek tiek pakeisti tiek gaminant, tiek patiekiant, tačiau tai netgi duoda naudos. Tokios variacijos turi teisę į gyvenimą, nes maistas tampa ne mažiau skanus ir sveikas. Azu su lydytu sūriu ir tkemali padažu, patiekiamas su cukinija ir bulvėmis, įgauna šiek tiek kitokią formą, skonį ir aromatą nei klasikinis totorių patiekalas, tačiau apetito nepraranda.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Storasieniame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, uždenkite ir troškinkite, kol mėsa iškeps, maždaug 1,5 valandos. Prireikus įpilkite verdančio vandens.
Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę ir tkemali, supilkite į mėsą, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą lydytą sūrį. Maišykite, kol jis ištirps. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite dar 5 minutes. Sudėkite smulkintas žoleles, užvirinkite ir išjunkite.
Žingsnis 3
Cukiniją supjaustykite 1 cm dydžio apskritimais, apvoliokite miltuose ir plaktame kiaušinyje ir kepkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirkite bulves.
Kategorijos