Publikavimo data: 2024-03-23
Jautienos azu su marinuotais agurkais
Prieš jus - patiekalo, kurį moka gaminti kiekviena totorių šeima, receptas. Norint pasigaminti totorišką azu iš jautienos, reikės 4 privalomų ingredientų. Tai mėsa, marinuoti agurkai, pomidorų pasta ir bulvės. Mėsa supjaustoma nedideliais strypeliais ir būtinai skersai pluošto, po to ji troškinama su likusiais ingredientais. Be pagrindinių produktų, į jautieną totoriškai dedama papildomų produktų. Mūsų atveju tai svogūnai, morkos ir švieži pomidorai.
Žingsnis 1
Keptuvėje su dalimi įkaitinto aliejaus kepkite jautieną ant vidutinės ugnies maišydami 4 minutes. Sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite agurkus ir pomidorus, gerai išmaišykite, įpilkite pomidorų pastos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę vandenį (mėsa ir daržovės turi būti apsemtos vandeniu), įberkite druskos ir viską kartu troškinkite 60 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite bulves, kol paruduos. Iškeptas bulves sudėkite prie mėsos ir daržovių, išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos