Jautiena azu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautiena azu receptas

Azu yra vienas garsiausių totorių virtuvės patiekalų. Skirtingos šeimos šį patiekalą gamina pagal savo specialius receptus, tačiau pagrindas išlieka tas pats: mėsa, pomidorų padažas, rauginti agurkai ir bulvės, nors šiandien azu gaminsime be bulvių. Totoriai taip pat turi mažą gudrybę, kaip kietą mėsą padaryti minkštą ir švelnią - į keptuvę reikia įdėti ruginės duonos plutą arba žiupsnelį sodos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautiena azu receptas Žingsnis 1
Mėsą nulupkite ir supjaustykite stambiais 5 cm dydžio apskritimais. Nulupkite morkas, svogūnus ir supjaustykite juos bei marinuotus agurkus plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką bei aitriąją papriką. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kalendrą.

Žingsnis 2

Jautiena azu receptas Žingsnis 2
Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepkite morkas ir svogūnus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite aitriąją papriką ir česnaką ir pakepinkite dar 3 minutes.

Žingsnis 3

Jautiena azu receptas Žingsnis 3
Sudėkite jautieną ir kepkite, kol išsiskirs mėsos sultys. Sudėkite marinuotus agurkus ir vandeniu atskiestą pomidorų pastą. Gerai išmaišykite. Pomidorų pastą atskieskite šiltu vandeniu.

Žingsnis 4

Jautiena azu receptas Žingsnis 4
Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių.

Žingsnis 5

Jautiena azu receptas Žingsnis 5
Pagardinkite patiekalą druska, pipirais, pabarstykite smulkintomis kalendromis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos