Publikavimo data: 2024-02-04
Jautiena azu receptas
Azu yra vienas garsiausių totorių virtuvės patiekalų. Skirtingos šeimos šį patiekalą gamina pagal savo specialius receptus, tačiau pagrindas išlieka tas pats: mėsa, pomidorų padažas, rauginti agurkai ir bulvės, nors šiandien azu gaminsime be bulvių. Totoriai taip pat turi mažą gudrybę, kaip kietą mėsą padaryti minkštą ir švelnią - į keptuvę reikia įdėti ruginės duonos plutą arba žiupsnelį sodos.
Žingsnis 1
Mėsą nulupkite ir supjaustykite stambiais 5 cm dydžio apskritimais. Nulupkite morkas, svogūnus ir supjaustykite juos bei marinuotus agurkus plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką bei aitriąją papriką. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kalendrą.
Žingsnis 2
Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepkite morkas ir svogūnus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite aitriąją papriką ir česnaką ir pakepinkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite jautieną ir kepkite, kol išsiskirs mėsos sultys. Sudėkite marinuotus agurkus ir vandeniu atskiestą pomidorų pastą. Gerai išmaišykite. Pomidorų pastą atskieskite šiltu vandeniu.
Žingsnis 4
Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių.
Žingsnis 5
Pagardinkite patiekalą druska, pipirais, pabarstykite smulkintomis kalendromis ir patiekite.
Kategorijos