Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatingas azu su grybais
Klasikinį azu receptą sudaro jautiena, bulvės, svogūnai, marinuoti agurkai ir pomidorų pasta. Nieko sudėtingo, bet rezultatas yra nuostabaus skonio. Tačiau viskas paprastai nusibosta, ir tada šeimininkės leidžiasi į naujų šviežių receptų paieškas, nuolat eksperimentuodamos su prieskoniais, mėsos rūšimis ir įvairiais priedais. Vienu iš sėkmingų tokių eksperimentų rezultatų galima pavadinti kvapnųjį azu su grybais.
Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite ne per plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol apskrus, maždaug 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais ir kartu su agurkais siųskite kepti, kol suminkštės. Tuo pat metu pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir nusiųskite prie grybų.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o morką stambiai sutarkuokite. Sudėkite morkas ir svogūnus prie grybų ir kepkite porą minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 4
Kiaulieną supjaustykite nelabai stambiais griežinėliais ir kepkite atskiroje keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinė. Tuomet sudėkite kepsnius ir porą minučių patroškinkite.
Žingsnis 5
Mėsą ir daržoves užpilkite vištienos sultiniu ir užvirinkite. Pagal skonį į sultinį įberkite druskos ir prieskonių. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos