Klasikinį azu receptą sudaro jautiena, bulvės, svogūnai, marinuoti agurkai ir pomidorų pasta. Nieko sudėtingo, bet rezultatas yra nuostabaus skonio. Tačiau viskas paprastai nusibosta, ir tada šeimininkės leidžiasi į naujų šviežių receptų paieškas, nuolat eksperimentuodamos su prieskoniais, mėsos rūšimis ir įvairiais priedais. Vienu iš sėkmingų tokių eksperimentų rezultatų galima pavadinti kvapnųjį azu su grybais.
Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite ne per plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol apskrus, maždaug 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais ir kartu su agurkais siųskite kepti, kol suminkštės. Tuo pat metu pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir nusiųskite prie grybų.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o morką stambiai sutarkuokite. Sudėkite morkas ir svogūnus prie grybų ir kepkite porą minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 4
Kiaulieną supjaustykite nelabai stambiais griežinėliais ir kepkite atskiroje keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinė. Tuomet sudėkite kepsnius ir porą minučių patroškinkite.
Žingsnis 5
Mėsą ir daržoves užpilkite vištienos sultiniu ir užvirinkite. Pagal skonį į sultinį įberkite druskos ir prieskonių. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies.