Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis
Biryani - tai indiškas plovas su daugybe prieskonių ir padažų. Biryani ruošiamas įvairiai. Vieni jį gamina su jautiena, kiti su vištiena, treti su žuvimi. Bet kuriuo atveju pagrindiniai biryani ingredientai yra ryžiai ir daug aromatinių prieskonių. Biryani į Indiją pateko Irano prekybininkų dėka, kurie atvežė šį patiekalą į Indiją, kur jis tapo nacionaliniu patiekalu.
Žingsnis 1
Mėsą sudėkite į gilų dubenį, suberkite prieskonius, išspauskite česnaką, supilkite majonezą, sojų padažą ir citrinos sultis. Palikite marinuotis valandą. Smulkiai supjaustykite pomidorą.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite alyvuogių aliejuje su trupučiu sviesto. Į keptuvę sudėkite mėsą, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pomidorų pastą ir kepkite po 7 min. iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs, ir supilkite į keptuvę su mėsa. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos