Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis

Biryani - tai indiškas plovas su daugybe prieskonių ir padažų. Biryani ruošiamas įvairiai. Vieni jį gamina su jautiena, kiti su vištiena, treti su žuvimi. Bet kuriuo atveju pagrindiniai biryani ingredientai yra ryžiai ir daug aromatinių prieskonių. Biryani į Indiją pateko Irano prekybininkų dėka, kurie atvežė šį patiekalą į Indiją, kur jis tapo nacionaliniu patiekalu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 1
Mėsą sudėkite į gilų dubenį, suberkite prieskonius, išspauskite česnaką, supilkite majonezą, sojų padažą ir citrinos sultis. Palikite marinuotis valandą. Smulkiai supjaustykite pomidorą.

Žingsnis 2

Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite alyvuogių aliejuje su trupučiu sviesto. Į keptuvę sudėkite mėsą, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pomidorų pastą ir kepkite po 7 min. iš abiejų pusių.

Žingsnis 3

Aromatingas biryani su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 3
Ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs, ir supilkite į keptuvę su mėsa. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, biryani, grūdų patiekalai, ryžių patiekalai, česnakų sezonas, pomidorų sezonas, žaliasis sezonas, vakarienė, pietūs, aistringai, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, vištienos patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos