Biryani
Biryani yra labai populiari ir įvairių skonių Indijos, Pakistano ir kitų Pietų Azijos šalių virtuvėje patiekalas. Tai rizoto tipo patiekalas, kuriame virtos ryžių, mėsos (dažniausiai vištienos, jautienos arba kiaulienos) ir įvairių prieskonių sluoksniai. Biryani dažnai gaminamas su įvairiais prieskoniais, įskaitant gvazdikėlius, cinamoną, kardamoną, kmynus ir kt., kurie suteikia patiekalui gausų ir aromatingą skonį.
Yra įvairių biryani versijų, įskaitant mėsos, daržovių ir net jūros gėrybių variantus. Daugelyje vietų biryani yra laikoma šventiniu patiekalu, tačiau ji taip pat yra mėgstama kasdienių patiekalų dalis. Biryani dažnai patiekiamas su raita (morkų, agurkų ir jogurto padažu) arba čutneijais (pikantiškais padažais) papildomam skoniui. Tai sotus ir skanus patiekalas, mėgstamas daugelyje kultūrų.
TOP 1 Biryani receptai
Biryani - 1 naujausi receptai