Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių
Biryani - tai antrasis patiekalas iš ryžių ir prieskonių su mėsa, žuvimi, kiaušiniais arba daržovėmis. Šis patiekalas priklauso Indijos virtuvei. Vištienai marinuoti skirtas padažas gaminamas iš natūralaus jogurto, kario, aitriosios paprikos, druskos ir česnako. Vištiena šiame padaže marinuojama 180 minučių. Per tą laiką vištiena įsigeria į padažą ir tampa minkšta bei sultinga.
Žingsnis 1
Išvirkite pomidorus, tada nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite jogurtą, pomidorus, česnaką ir visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius. Padenkite visus vištienos gabalėlius ir palikite marinuotis 180 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę su ištirpintu sviestu ir pakepinkite svogūną, kol jis pusiau iškeps. Tada sudėkite gvazdikėlius, troškinkite 5 minutes ir išimkite juos. Įdėkite marinuotą vištieną ir kepkite 15 minučių iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite aliejui išsiskirti. Ryžius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Vėl uždėkite mėsą ant ugnies, suberkite ryžius ir 200 g verdančio vandens. Virkite, kol išvirs. Išvirusią mėsą palikite 30 minučių po dangčiu.
Kategorijos