Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių

Biryani - tai antrasis patiekalas iš ryžių ir prieskonių su mėsa, žuvimi, kiaušiniais arba daržovėmis. Šis patiekalas priklauso Indijos virtuvei. Vištienai marinuoti skirtas padažas gaminamas iš natūralaus jogurto, kario, aitriosios paprikos, druskos ir česnako. Vištiena šiame padaže marinuojama 180 minučių. Per tą laiką vištiena įsigeria į padažą ir tampa minkšta bei sultinga.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių Žingsnis 1
Išvirkite pomidorus, tada nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite jogurtą, pomidorus, česnaką ir visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius. Padenkite visus vištienos gabalėlius ir palikite marinuotis 180 minučių.

Žingsnis 2

Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę su ištirpintu sviestu ir pakepinkite svogūną, kol jis pusiau iškeps. Tada sudėkite gvazdikėlius, troškinkite 5 minutes ir išimkite juos. Įdėkite marinuotą vištieną ir kepkite 15 minučių iš abiejų pusių.

Žingsnis 3

Skanus biryani iš vištienos, ryžių ir daržovių Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite aliejui išsiskirti. Ryžius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Vėl uždėkite mėsą ant ugnies, suberkite ryžius ir 200 g verdančio vandens. Virkite, kol išvirs. Išvirusią mėsą palikite 30 minučių po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, biryani, jūsų receptai, grūdų patiekalai, ryžių patiekalai, česnakų sezonas, vakarienė, pietūs, aštriai, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, vištienos patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos