Publikavimo data: 2024-05-25
Birjani
Biryani - tai patiekalas iš ryžių ir daugybės prieskonių, primenantis plovą. Jis ruošiamas su mėsa, žuvimi arba daržovėmis. Pats žodis "biryani" persų kalba reiškia "keptas". Biryani tapo labai populiariu patiekalu ir paplito visoje Pietų Azijoje, taip pat arabų šalyse ir Pietų Azijos bendruomenėse Europoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rekomenduojama ruošti iš basmati ryžių.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sudėkite ėrienos gabalėlius į dubenį, įpilkite 100 g jogurto, suberkite susmulkintą prieskonių mišinį, druską ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite 20 g ghi ir sudėkite svogūnus. Kepkite, kol svogūnai taps traškūs, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite nusausinti riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsą. Įdėkite gilią keptuvę ant ugnies ir įpilkite 60 g ghi. Įdėkite lauro lapus ir pakepinkite juos 1 minutę. Tada į keptuvę sudėkite marinuotą mėsą ir prieskonius, įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 45-50 minučių.
Žingsnis 4
Išvirkite ryžius. Nuplautus ryžius suberkite į puodą, pagal skonį įberkite druskos ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir virkite, kol ryžiai bus pusiau išvirę.
Žingsnis 5
Paruoškite biryani padažą. Į dubenį supilkite likusį jogurtą, ištirpintą sviestą, vandenį ir druską. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoškite biryani. Į keptuvę su mėsa sudėkite ryžius, užpilkite padažu, pabarstykite svogūnais ir uždenkite dangčiu. Pašaukite ant vidutinės ugnies ir palaikykite apie 35-40 minučių.
Kategorijos