Publikavimo data: 2025-08-18
Indiškas vištienos biryani.
Biryani - tai patiekalas iš mėsos, ryžių ir daržovių su specialiais prieskoniais. Šio patiekalo kilme laikoma Indija, tačiau jo šaknys siekia senovės Persiją. Iš ten ryžių patiekalai paplito po visą pasaulį: plovas - Centrinėje Azijoje, paelija ir rizotas - Vakarų Europoje, o birjani - Indijoje, Tolimuosiuose Rytuose ir net kai kuriuose Šiaurės Amerikos regionuose. Indiškas biryani nuo kitų skiriasi neįprastu prieskonių ir produktų deriniu, kuriame harmoningai dera saldūs sultenės ir aštrūs raudonieji pipirai.
Žingsnis 1
Vištieną per naktį marinuokite su jogurtu, druska ir prieskoniais, išskyrus ciberžolę ir aštriuosius pipirus. Visus prieskonius sumaišykite su druska ir gausiai apibarstykite jais vištieną, tada supilkite jogurtą, išmaišykite, uždenkite ir laikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Česnaką galite išspausti per presą arba sutrinti peiliu. Pomidorą taip pat supjaustykite kubeliais, jei norite, galite nulupti pomidorų odelę.
Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje iki skaidrumo pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką, aštriąją papriką ir ciberžolę. Išmaišykite ir sudėkite pomidorų kubelius. Troškinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Po to atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Kitoje švarioje keptuvėje sumaišykite sviestą, ryžius ir garuose virtas sultenes, įberkite žiupsnelį ciberžolės ir druskos. Kepkite 3-5 minutes, tada supilkite 1½ puodelio vandens. Uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 7-10 minučių, kol ryžiai bus pusiau išvirę.
Žingsnis 5
Vėl paimkite švarią keptuvę ir joje apkepkite marinuotus vištienos gabalėlius iki auksinės spalvos, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad mėsa nesudegtų.
Žingsnis 6
Tada į tą pačią keptuvę sudėkite ryžius, rūgštynes, keptus ryžius ir vištieną, įsitikinkite, kad ryžiai yra viršuje ir apačioje. Supilkite dar ½ puodelio verdančio vandens ir troškinkite po dangčiu, kol išvirs. Į paruoštą patiekalą įberkite smulkintų petražolių žalumynų.
Kategorijos