Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas vištienos biryani
Sultingas birjani su vištiena yra nacionalinis Indijos patiekalas. Jis gaminamas iš ryžių su mėsa, žuvimi ir daržovėmis. Jis garsėja prieskonių įvairove. Jų sudėtyje yra gvazdikėlių, kmynų, cinamono, ghi, imbiero, česnako ir daugelio kitų. Biryani persų kalba reiškia keptas. Visi šiam patiekalui ruošti skirti produktai pirmiausia apkepami, o tada sudedami į didžiulius varinius katilus, kur troškinami ant mažos ugnies, įsigeriant visiems prieskoniams.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite ją augaliniame aliejuje 15 minučių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Sudėkite svogūnus ir morkas į mėsą ir sumaišykite.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir troškinkite 5 minutes. Tada sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite vandeniu. 40 minučių virkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį.
Kategorijos