Publikavimo data: 2025-08-17
Indiško skonio biryani plovas su vištiena
Indijos virtuvė stebina įdomių, spalvingų ir sultingų prieskonių gausa. Juose tiek daug spalvų, aromato ir skonio! Net įprastas plovas, į jį pridėjus indiškų prieskonių ir pagardų, tampa nauju netikėtu patiekalu. Biryani - tai aštrus pikantiškas plovas, į kurį dedama paukštienos, mėsos ar jūros gėrybių. Tačiau jį galima gaminti ir vegetarišką, mėsą pakeitus aliejuje keptomis bulvėmis. Apskritai šio plovo ingredientus galite pritaikyti pagal savo skonį ir pakeisti, pavyzdžiui, kalendrą kitomis žolelėmis arba padaryti plovą ne tokį aštrų.
Žingsnis 1
Sumaišykite imbierą ir česnaką su tabasko, sudėkite pomidorų pastą ir biryani masala mišinį. Įpilkite jogurto ir citrinos sulčių, išmaišykite.Įdėkite vištieną į marinatą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir gerai apkepkite svieste. Tada sudėkite marinuotą vištieną.
Žingsnis 3
Ant troškintos mėsos sudėkite ryžius, į ryžių vidurį įpilkite vandens. Pirmiausia leiskite plovui troškintis be dangčio. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 minučių.
Kategorijos