Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatingas chakhokhbili
Chakhokhbili yra populiariausias gruzinų virtuvės patiekalas. Švelnūs vištienos gabaliukai aromatingame padaže. Yra daug jo paruošimo variantų. Patiekalo pavadinimas kilo nuo žodžio "khokhobi", reiškiančio fazaną, kurio mėsa buvo naudojama čachochbili gamybai. Dabar šiam patiekalui gaminti populiariausia tapo vištiena.
Žingsnis 1
Į keptuvę su šaukštu augalinio aliejaus sudėkite vištienos šlauneles. Kepkite mėsą 10 minučių iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Prie keptų vištienos šlaunelių pirmiausia sudėkite smulkintus svogūnus, tada smulkintus pomidorus ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Į vištienos kojas su svogūnais ir morkomis sudėkite pomidorų pastą. Viską atsargiai sumaišykite ir dar 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkinto česnako, lauro lapą, druskos ir pipirų pagal skonį. Troškinkite dar apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos