Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatingas chakhokhbili su augaliniu aliejumi
Čachochbili - nacionalinis gruzinų patiekalas, aromatingas, sultingas ir aštrus. Jį greitai ir lengvai paruošti, o ingredientai lengvai prieinami. Patiekalo skonis sodrus, ryškus, su lengva pomidorų rūgštele ir prieskonių aromatu. Pomidorų padaže troškinta mėsa būna labai minkšta. Patiekalas sotus ir maistingas, todėl puikiai tinka vakarienei visai šeimai.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite porcijomis ir nuplaukite. Kol kas įdėkite ją į atskirą indą. Kepkite keptuvėje, kol paruduos.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu ir supjaustykite svogūnus pusžiedžiais. Kepkite atskiroje keptuvėje arba daugiafunkcinėje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Nulupkite paprikos sėklas ir žaliąją uodegėlę, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Sudėkite į kepintus svogūnus.
Žingsnis 4
Nulupkite bulves, nuplaukite jas po tekančiu vandeniu. Tada supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Į gilią keptuvę sudėkite bulves, keptą vištieną, svogūnus ir pipirus, suberkite apynius ir druską. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptą mėsą ir daržoves sudėkite pomidorus su jų sultimis, prieskoniais, druska ir vandeniu. Kepkite daugiafunkcinėje keptuvėje įjungę režimą "Troškinys" arba keptuvėje 40 minučių.
Žingsnis 7
Susmulkinkite šviežias žoleles ir česnakus. Likus 10 minučių iki troškinio pabaigos sudėkite susmulkintas žoleles ir česnakus, išmaišykite ir užvirinkite. Palikite patiekalą 10 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos