Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatingas chakhokhbili su morkomis
Chakhokhbili tvirtai įsitvirtino mūsų virtuvėje, jį patiekia ir mėgsta ne tik maitinimo įmonės, bet ir su malonumu gamina namuose. Iš nedidelio kiekio tokių ingredientų kaip vištiena, svogūnai ir pomidorai (arba pomidorų pasta) gaunamas toks stulbinamai skanus rezultatas. O svarbiausia - palyginti greitai. Į chakhokhbili pridėkite morkų, kurios yra vienos sveikiausių daržovių. Ir patiekalas prisipildys naujų skonių.
Žingsnis 1
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite į jį paruoštas šlauneles. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūnus ir stambiai sutarkuokite morkas. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, 2 min. pakepinkite svogūnus, tada sudėkite tarkuotas morkas ir maišydami kepkite dar 3 min.
Žingsnis 3
Paprikas perpjaukite išilgai per pusę, išimkite žaliąją dalį ir sėklas iš vidaus. Supjaustykite nedideliais žiedeliais ir sudėkite į keptuvę, kurioje kepa svogūnai ir morkos. Kepkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Į daržoves suberkite prieskonius, cukrų, pomidorų pastą, pakepinkite 1-2 minutes, supilkite reikiamą kiekį vandens, gerai išmaišykite ir užvirinkite.
Žingsnis 5
Išimkite vištieną iš orkaitės ir atsargiai nuimkite kepimo popierių, kad nesudegtų. Neišjunkite orkaitės.
Žingsnis 6
Įdarykite šlauneles pomidorų ir daržovių mišiniu, pabarstykite žolelėmis ir česnakais ir pašaukite į orkaitę dar 20 minučių. Patiekalą sudėkite į serviravimo lėkštes.
Kategorijos