Publikavimo data: 2024-05-19
Aromatingas ėrienos kepsnys su kaulu
Ant kaulo keptos ėrienos aromatą suteikia rozmarinas, sultingumą, švelnumą ir naudą sveikatai - baklažanai, paprikos ir pomidorai. Patiekalui neįprasta naudoti jūros druską, tačiau ji suteikia daugiau mineralizacijos nei įprasta valgomoji druska. Tačiau taip pat ir šiame recepte naudojamas Borjomi mineralinis vanduo, naudojamas mėsai marinuoti ir minkštinti.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais. Įtrinkite ją druska, pipirais ir rozmarinais. Sutarkuokite vieną svogūną ir juo apvoliokite mėsą. Palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 2
Likusį svogūną supjaustykite žiedais, sudėkite prie mėsos ir užpilkite borjomi. Palikite pastovėti 1 valandą.
Žingsnis 3
Viską sudėkite ant kepimo skardos. Baklažanus, paprikas ir morkas stambiai supjaustykite ir šaukštu užpilkite ant ėrienos. Pašaukite į orkaitę 1 valandai ir 20 minučių.
Žingsnis 4
Likus 15 min. iki virimo sudėkite pomidorus.
Kategorijos