Publikavimo data: 2024-03-28
Aviena hashlama
Neįmanoma tiksliai pasakyti, ar khashlama yra pirmasis, ar antrasis patiekalas. Kašlama yra gana paprastas patiekalas. Visus ingredientus reikia supjaustyti dideliais gabalais, sluoksniais sudėti į katilą ir palikti troškintis ant silpnos ugnies. Mėsa prieš tai šiek tiek pakepinama. Kuo daugiau mėsos, tuo geriau - pagrindinė chašlamos taisyklė. Paprastai mėsa ir daržovės troškinamos savo sultyse, bet kartais įpilama sultinio arba alaus.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš paprikų pašalinkite šerdį ir supjaustykite jas griežinėliais.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas apskritimais, tada griežinėliais supjaustykite pomidorus.
Žingsnis 3
Į katilą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Ant dugno sudėkite svogūnus.
Žingsnis 4
Sluoksniuokite paprikas, bulves, druską ir pipirus pagal skonį.
Žingsnis 5
Tada sluoksnis mėsos, pomidorų, svogūnų. Prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 120 minučių.
Žingsnis 7
Patiekite paruoštą patiekalą, papuoštą žolelėmis.
Kategorijos