Publikavimo data: 2024-04-02
Ėrienos šonkauliukai su bulvėmis
Kepimui jokiu būdu negalima naudoti šaldytų ėrienos šonkaulių. Be to, parduotuvėje rekomenduojama rinktis mažus šonkauliukus. Esmė ta, kad kuo senesnis ėriukas, tuo didesni jo kaulai. Atkreipkite dėmesį ir į mėsos spalvą. Jauna ėriena visada būna rausvos spalvos. Tačiau riebalų sluoksnis turi būti baltas. Švelnius ėriuko šonkauliukus reikėtų marinuoti žolelių, alyvuogių aliejaus ir, žinoma, citrinos sulčių mišinyje.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite ½ citrinos žievelę, prieskonius ir smulkiai supjaustytą česnaką. Įpilkite pusės citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Įtrinkite šonkauliukus marinatu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite šonkauliukus ir bulves. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant jo sudėkite bulves ir rozmarino šakeles. Pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus sudėkite šonkauliukus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos