Publikavimo data: 2024-04-02
Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais
Česnakinė boujenina paprastai ruošiama per šventes. Mėsa, pagardinta česnaku ir kitais prieskoniais, yra labai aromatinga. Kiaulienos boujenina su česnakais patiekiama šalta, plonais griežinėliais supjaustyta. Į mėsos kepimo orkaitėje receptą įeina išankstinis kiaulienos marinavimas. Boujenina kepimui rinkitės šviežią, šviesiai rausvos spalvos kiaulieną.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsainiams skirtą prieskonių mišinį. Susmulkinkite česnaką ir lauro lapą. Giliame dubenyje sumaišykite česnaką, lauro lapą, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Mėsos paviršiuje padarykite 1-2 cm gylio įpjovas, į jas įdėkite smulkintų česnakų gabalėlių, mišiniu ištepkite visą mėsos paviršių. Paruoštą mėsos gabalą sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 12 valandų.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Suvyniokite kiaulieną į du folijos sluoksnius. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 1,5 valandos. Išimkite paruoštą boujeniną iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Kategorijos