Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais

Česnakinė boujenina paprastai ruošiama per šventes. Mėsa, pagardinta česnaku ir kitais prieskoniais, yra labai aromatinga. Kiaulienos boujenina su česnakais patiekiama šalta, plonais griežinėliais supjaustyta. Į mėsos kepimo orkaitėje receptą įeina išankstinis kiaulienos marinavimas. Boujenina kepimui rinkitės šviežią, šviesiai rausvos spalvos kiaulieną.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
21 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais Žingsnis 1
Paruoškite mėsainiams skirtą prieskonių mišinį. Susmulkinkite česnaką ir lauro lapą. Giliame dubenyje sumaišykite česnaką, lauro lapą, druską ir maltus juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Mėsos paviršiuje padarykite 1-2 cm gylio įpjovas, į jas įdėkite smulkintų česnakų gabalėlių, mišiniu ištepkite visą mėsos paviršių. Paruoštą mėsos gabalą sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 12 valandų.

Žingsnis 3

Aromatingas jautienos kepsnys su česnakais Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Suvyniokite kiaulieną į du folijos sluoksnius. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 1,5 valandos. Išimkite paruoštą boujeniną iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos