Publikavimo data: 2024-04-03
Kiaulienos sprandinės kepsnys
Kiaulienos sprandinės boujenina yra šaltas mėsos užkandis. Kiauliena kepama orkaitėje dvi valandas. Kiaulienos sprandinės boujenina būdingas natūralus mėsos skonis, kurį tik šiek tiek paryškina pipirai ir česnakai. Dažnai boujenina galima atpažinti pagal būdingą česnako skiltelę, kuria ji įdaryta. Pagal receptą reikia pagaminti kiaulienos sprandinę ir iškepti ją rankovėje. Mėsa patiekalui turi būti šviežia, be pašalinių kvapų ir vienodos rausvos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Paimkite nesmulkintas česnako skilteles ir smeikite jas į kiaulienos sprandinę, peiliu padarydami įpjovas. Kiaulieną pabarstykite pipirais, paprika ir druska ir gerai įtrinkite. Sudėkite mėsą į kepimo rankovę ir suriškite ją iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Kepkite mėsą orkaitėje. Įdėkite rankovę su kiaulienos sprandine į kepimo skardą ir 20 minučių pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite boujeniną 70 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir palikite mėsą kepti dar 30 minučių. Išimkite iš rankovės ir atvėsinkite.
Kategorijos