Kalakutienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Kalakutienos kepsnys

Boujeniną galima gaminti ne tik iš kiaulienos, bet ir iš kalakutienos. Šiam patiekalui reikėtų imti šviežios paukštienos filė, krūtinėlę arba šlaunelę. Ji turėtų būti tankios vientisos struktūros, švelniai rausvos spalvos ir lengvo mėsos kvapo. Žingsnis po žingsnio patiekalo gaminimo namuose receptas nėra paprastas. Sultingos ir kvapnios kalakutienos mėsytės paslaptis slypi marinate, kurio pagrindą sudaro prieskoniai, sojų padažas, garstyčios ir alyvuogių aliejus. Patiekalą reikia kepti orkaitėje, prieš tai mėsą suvyniojus į foliją.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, soja
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.26/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos kepsnys Žingsnis 1
Įdarykite kalakutą. Supjaustykite česnaką stambiais griežinėliais. Peiliu mėsoje padarykite skylutes ir įdarykite kalakutą česnakais.

Žingsnis 2

Kalakutienos kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame inde sumaišykite prieskonius (pipirus, kalendrą, karį, maltą imbierą), garstyčias, aliejų ir sojų padažą.

Žingsnis 3

Kalakutienos kepsnys Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Padenkite visas kalakuto puses marinatu ir sandariai suvyniokite į foliją, sudėkite mėsą į karščiui atsparią formą, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos