Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutienos kepsnys
Boujeniną galima gaminti ne tik iš kiaulienos, bet ir iš kalakutienos. Šiam patiekalui reikėtų imti šviežios paukštienos filė, krūtinėlę arba šlaunelę. Ji turėtų būti tankios vientisos struktūros, švelniai rausvos spalvos ir lengvo mėsos kvapo. Žingsnis po žingsnio patiekalo gaminimo namuose receptas nėra paprastas. Sultingos ir kvapnios kalakutienos mėsytės paslaptis slypi marinate, kurio pagrindą sudaro prieskoniai, sojų padažas, garstyčios ir alyvuogių aliejus. Patiekalą reikia kepti orkaitėje, prieš tai mėsą suvyniojus į foliją.
Žingsnis 1
Įdarykite kalakutą. Supjaustykite česnaką stambiais griežinėliais. Peiliu mėsoje padarykite skylutes ir įdarykite kalakutą česnakais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame inde sumaišykite prieskonius (pipirus, kalendrą, karį, maltą imbierą), garstyčias, aliejų ir sojų padažą.
Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Padenkite visas kalakuto puses marinatu ir sandariai suvyniokite į foliją, sudėkite mėsą į karščiui atsparią formą, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos